76. Конгрес Српске Народне Одбране у Америци

76 kongres 02
 
​Манастир Нова Грачаница, 
Треће Језеро, Илиноис
24. јун 2017. године

Видовданска прослава и конгрес Српске народне одбране у Америци нераскидивно су повезани током дуге историје наше организације. Видовданска етика, морал и предање дубоко је уткано у срж постојања СНО и све оно што се чини током године треба да буде прожето Видовданом јер је то камен-међаш нашег опстајања и заветне поруке јунацима који су за крст часни и слободу златну жртвовали за малена царство и освојили оно небеско, у једној часној и пожртвованој борби којом се данас одређујемо као народ посебне сорте и врсте.

Величанствени скуп родољубља

snd-grb

Срби у Америци кроз Српску народну одбрану испуњавају свој дуг према отаџбини и одбрани српског наслеђа у Америци, помажући бројне активности којима је СНО иницијатор и организатор. Остварујући их, сама или у заједништву са другима, СНО је организација која је постала обележје Српства на америчком континенту

Свака организација прође кроз периоде мука и тешкоћа, некада због кризе у свету и независно од њеног чланства, а некада због унутарњих проблема и превирања.

Настави са читањем

Штампа Ел. пошта

64. Конгрес СНО - Обновљени Дом и СНО!

Шездесет четврти конгрес Српске народне одбране у Америци отпочео је једном дивном свечаношћу – освећењем обновљене сале и већине просторија Дома СНО у Чикагу. Уз присуство свештеника проте Аце Ивановића и ђакона, Његово Преосвештенство епископ Лонгин, осветио је обновљене просторије и салу, а потом и честитао на великом успеху СНО. Владика је тим поводом рекао да овај дом треба да буде, као што је и до сада био, “место збора и договора, место разумевања и братске љубави, место где се доносе добре и важне одлуке за наш српски народ”.

Настави са читањем

Штампа Ел. пошта

61. Конгрес СНО

СНО да процвета и у Отаџбини

Пише: Драган Ћирић
Конгрес поздравили Митрополит Амфилохије, Владика Лонгин, министар Шијаковић, Славомир Гвозденовић • Отварање канцеларије СНО у Београду • Стипендије за студенте у Отаџбини • Славко Пановић по десети пут, једногласно, изабран за председника СНО.

Настави са читањем

Штампа Ел. пошта

  • SPC
  • Dijaspora
  • Svetigora
  • Save Displaced Serbs
  • Srbi za Srbe
© 2024 Портал Српске народне одбране у Америци. Сва права задржана.
Joomla! је слободан софтвер објављен под GNU General Public License.