Божићна посланица Српске Православне Цркве

Српска Православна Црква својој духовној деци о Божићу 2023. године

ПОРФИРИЈЕ

по милости Божјој православни Архиепископ пећки, Митрополит београдско-карловачки и Патријарх српски, са свим aрхијерејима Српске Православне Цркве – свEштенству, монаштву и свим синовима и кћерима наше свете Цркве: благодат, милост и мир од Бога Оца, и Господа нашега Исуса Христа, и Духа Светога, уз сверадосни божићни поздрав:

МИР БОЖЈИ – ХРИСТОС СЕ РОДИ!

Настави са читањем

Штампа Ел. пошта

Војска Србије одала почаст Ђенералу Дражи

vj draza

После пуних 77 година обмане, лажи и фалсификата, дошло је време правих промена. А права и прва се десила уочи Марковдана, традиционално прослављаног као дан Трећег српског устанка на Равној Гори, када је свечани вод Војске Србије дошао на Равну Гору и одао почаст првом герилцу поробљене Европе ђенералу Драгољубу Дражи Михаиловићу.

Настави са читањем

Штампа Ел. пошта

Коначно исправљена историјска неправда према ђенералу Дражи

draza-mihajlovic-6

Враћена част и име ђенералу Драгољубу Михаиловићу

Четрнаестог маја 2015. године, после 69 година, донета је пресуда Вишег суда у Београду да се поништава процес против генерала Драгољуба Михаиловића из 1946. г.

Настави са читањем

Штампа Ел. пошта

Рехабилитован Дража Михаиловић

Draza-sud

Виши суд у Београду рехабилитовао је команданта Краљевске војске у отаџбини генерала Драгољуба Дражу Михаиловића и вратио му грађанска права која су му била одузета у политичко-идеолошком процесу комунистичког режима 1946.

Настави са читањем

Штампа Ел. пошта

Антић: Процес Михаиловићу био је правни скандал

Процес против Драгољуба Драже Михаиловића, у коме су га комунистичке власти осудиле на смрт стрељањем, био је правни скандал без преседана, оценио је данас пуномоћник предлагача рехабилитације командата Југословенске војске у отаџбини, професор Оливер Антић.

Настави са читањем

Штампа Ел. пошта

  • SPC
  • Dijaspora
  • Svetigora
  • Save Displaced Serbs
  • Srbi za Srbe
© 2024 Портал Српске народне одбране у Америци. Сва права задржана.
Joomla! је слободан софтвер објављен под GNU General Public License.