Васкршња порука председника СНО

Драга браћо Срби и сестре Српкиње,
Дочекајмо највећи српски православни празник Васкрс, испунимо још једном своја срца вером, надом и љубављу. Христова победа над смрћу оличена је вером у победу добра над злом, светла над тамом, истином над лажи.

У часу свеукупних великих искушења нашег народа и државе, посебно на Косову и Метохији а данас и пред велике изазове у самој Србији и Републици Српској, ипак верујемо да наш живот има смисао, да ниједна српска жртва није бесмислена, јер верујемо да ниједан грех неће остати некажњен. Верујемо да ће нам и наше духовно плодотворење донети нови сјај у нашим животима, исто као и у животу наше Отаџбине.

На овај дан Васкрснућа сећамо се свих знаних и незнаних јунака током наше историје, а посебно оних што чак из Америке пођоше да бране своје Отачаство, исконску веру и свој завичај, свој дом - пре више од једног века.

Нада ми испуњава срце, као и васколиком српском народу, да нам овај највећи догађај од постања света, Христово Васкрсење, обећава спасење и у најтежим животним тренуцима. Љубав према ближњима нека нам буде вођена божанским узором: Он, који је ради спасења људског рода дао свога једно-рођенога Сина, неће нас оставити – ако нас не напусти вера у Њега.
Останимо и даље доследни својим опредељењима и одлучни да истрајемо на српском и светосавском путу и непоколебљиви у вери наших предака, како у нашој Отаџбини а посебно у расејању, где смо пустили своје корене и где увек и само заједно можемо да исповедамо наше мило и драго Православље и Српство.

Са истим жаром победе вере, истине и правде, са великом надом очекујемо и наш будући рад у оквиру Српске народне одбране, која ове године обележава 110. годину постојања и рада,  најпре у Америци а такође и према Отаџбини.

Желећи вам срећне Васкршње празнике поздрављам вас нашим староставним речима:

ХРИСТОС ВАСКРСЕ! -
ВАИСТИНУ ВАСКРСЕ!

Никола Марић

Штампа Ел. пошта

  • SPC
  • Dijaspora
  • Svetigora
  • Save Displaced Serbs
  • Srbi za Srbe
© 2024 Портал Српске народне одбране у Америци. Сва права задржана.
Joomla! је слободан софтвер објављен под GNU General Public License.